Search
Close this search box.

Activiteiten

Centraal binnen de Jessehof staat de inloop op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag,  zaterdag en zondag: iedereen kan binnen komen. Er zijn altijd vrijwilligers aanwezig vanuit de Jessehof. De andere activiteiten komen voort uit de wensen van de gasten van de inloop. Daarnaast bestaat er sinds eind 2018 ook straatpastoraat binnen de Jessehof.

1. Inloop

Op

maandag van 14.00 uur tot 17.30 uur

dinsdag van 10.00 uur tot 13.00 uur

donderdag van 10.00 uur tot 13.00 uur

vrijdag van 14.00 tot 17.30 uur

zaterdag van 10.00 uur van 13.00 uur

zondag van 14.00 tot 16.00 uur

staan de deuren van de Jessehof open.

Op woensdagen is er geen inloop.

Mensen zijn welkom voor koffie en/of een gesprek. Behalve koffie drinken en praten, kunnen de gasten de kranten of tijdschriften lezen, hun mail bekijken op een computer en  een spelletje doen. Kinderen zijn welkom met een ouder en kunnen spelen in de kinderhoek. Tijdens de inloopochtenden en –middag is het ook mogelijk een gesprek te hebben met één van de Delftse pastores.

2. Tafelgenoten

De 1e vrijdag van de maand wordt door vrijwilligers een warme maaltijd (3-gangen) bereid. Deze maaltijd is voor bezoekers van de Jessehof en is vanaf 18.00 tot rond 20.00 uur. Kosten € 2,00 per maaltijd. Op een van de Kerstdagen en op een van de Paasdagen wordt een feestelijk diner of mooie lunch klaar gemaakt. Bezoekers schrijven zich van tevoren bij de koffiebar van de Jessehof .

3. Biljart

Het grote biljart in de zaal trekt vele spelers, jong en oud, man en vrouw. Een groepje beginners krijgt af en toe les van een van de vrijwilligers.

4. Computer

In de zaal staan drie computers die door de gasten wordt gebruikt om een woning of werk te zoeken, te mailen of andere persoonlijke zaken te regelen. Gasten die niet goed thuis zijn op de computer, wordt door de vrijwilligers de weg gewezen.

5. Exposities

Om de twee maanden mag een gast of vrijwilliger een expositie verzorgen aan de muren van de Jessehof: schilderijen, tekening, foto’s en dergelijke. c. De expositie wordt feestelijk geopend; persberichten gaan naar de lokale media.

6. Straatpastoraat

Het straatpastoraat Delft is een onderdeel van het Interkerkelijk Diaconaal Centrum De Jessehof. De doelstelling van het straatpastoraat is om present te zijn als kerk in Delft. We willen aandacht hebben voor alle mensen en de vragen of moeilijke omstandigheden waarmee zij te maken hebben. De straatpastor zoekt de mensen op in de stad, de opvang, de instelling om hen te laten weten dat ze er toe doen.