Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat is er te doen?

1. Inloop

Vijf keer per week is de Jessehof open. Dan kun je zonder afspraak binnenlopen voor thee, koffie en/of een gesprek. De sfeer is goed en ongedwongen. Binnenlopen bij de Jessehof biedt een kans om nieuwe mensen te ontmoeten en te leren kennen. Maar je kunt ook zomaar even zitten en uitrusten zonder gestoord te worden. Regelmatig is de coördinatoor Miriam Korevaar of een pastor van een van de Delftse kerken aanwezig voor een praatje.

2. Biljart

Het grote biljart in de zaal trekt vele spelers, jong en oud, man en vrouw. Een groepje beginners krijgt af en toe les van een van de vrijwilligers.

3. Computer

In de zaal staan drie computers die door de gasten worden gebruikt om een woning of werk te zoeken, te mailen of andere persoonlijke zaken te regelen. Gasten die niet goed thuis zijn op de computer, kunnen hulp krijgen.

4. Sjoelen met Jan

Elke maandag is Jan aanwezig om te sjoelen! Van 15.00 tot 16.00 uur kun je gezellig meedoen. Er zijn al kleine competities bezig. 4 keer per jaar organiseren we een toernooi!

5.Exposities

Om de twee maanden kan iemand uit de kring van de Jessehof een expositie in de Jessehof verzorgen: schilderijen, tekeningen, foto’s en dergelijke. De expositie wordt feestelijk geopend; persberichten gaan naar de lokale media.

6. Crea-groep

Naast de reguliere inlooptijden gaan we elke dinsdag van 13.00 tot 15.00 uur creatief aan de slag. We hebben allerlei materialen om leuke dingen te maken. Als je zelf creatieve ideeën hebt of je eigen spullen wilt meenemen, kan dat ook. We vinden het leuk als we wat van elkaar kunnen leren.

7.Jessevieringen

Elke maand bereidt een kleine groep bezoekers samen met een voorganger een viering van een half uur voor. Er wordt altijd een thema gekozen, dat de bezoekers aanspreekt. Voorbeelden zijn: ‘loslaten’, ‘vergeven’, ‘rust vinden’, ‘kiezen voor het leven’. Een voorganger uit een van de Delftse kerken gaat voor en bezoekers lezen gedichten of evangelie voor. Tijdens de voorbede steekt elke bezoeker een kaarsje aan en bidt hij of zij voor iets wat hem/haar na aan het hart ligt. Na de viering wordt er samen geluncht.

8.Bijbelen

Elke derde vrijdag van de maand wordt een thema uit de Bijbel met elkaar besproken. Bijbelen is een manier van Bijbel-lezen om samen een tekst te ontdekken. Het nodigt uit om de Bijbel te lezen in relatie tot de eigen ervaringen. Het vraagt van de deelnemers om naar elkaar te luisteren en met elkaar te zoeken naar de betekenis voor het leven van nu, voor onszelf en de wereld om ons heen.

9.Tafelgenoten

De eerste vrijdag van de maand wordt door vrijwilligers een gezonde, warme maaltijd van 3 gangen klaargemaakt. Er wordt echt gedineerd en dit wordt vaak als feestelijk ervaren. De maaltijd is vanaf 18.00 – 20.00 uur. De kosten bedragen enkele euro’s.

10. Kerst- en Paasviering

Op de christelijke feestdagen stelt de Jessehof de huiskamer open voor bezoekers om warmte en gastvrijheid te ervaren. Het samen vieren van deze feestdagen maakt dat we ons echt een gemeenschap voelen.

11. Incidentele activiteiten.

Regelmatig zijn er nog andere activiteiten, zoals een vrouwen-verwen-dag, een bezoek aan een museum of een andere stad, een filmavond, een high-tea, een uitstapje, deelname aan de Lichtjesavond. Hou deze website in de gaten.

.