Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vastenactie voor de Jessehof.

Donderdag 7 maart ontving de Vriendenstichting van de Jessehof een royale gift van ruim 3000,- euro van de leerlingen van het Stanislas-college.

Hoe was dat zo gekomen? Elk jaar vasten leerlingen van het Stanislas-college 24 uur tijdens de vastentijd. Ze hebben van woensdag half 7 tot donderdag half 7 niet gegeten. Zo staan ze in de traditie van het vasten gedurende de 40 dagen voor Pasen. Tegelijkertijd hebben ze zich hiervoor laten sponsoren door familie en vrienden. En dit leverde dus het mooie bedrag van ruim 3000,- euro op.

Waarom voor de Jessehof? De leerlingenraad van de school kiest elk jaar een goed doel om voor te vasten. Dit jaar had Leonie Zweekhorst, bestuurslid van de Vriendenstichting, ervoor gezorgd dat ook de Jessehof was voorgedragen. En tot onze verrassing had de leerlingenraad voor de Jessehof gekozen.

Zo waren Bertjan Bosselaar, Gonny de Caluwe  en Anneke Kroesen op 7 maart aanwezig op het Stanislas-college om een presentatie te geven. Geboeid luisterden de leerlingen met een rammelende maag naar het verhaal over de Jessehof. Daarna stond er voor hen een heerlijk buffet klaar. De ouders van de leerlingen hadden dit klaargemaakt.

Het was een fantastische ervaring om die avond de energie en vrolijkheid van deze jonge gasten mee te maken. En ze hadden met hun vasten zomaar even een prachtig bedrag voor de Jessehof bij elkaar gebracht. Petje af!

Foto hiernaast: Deze jonge gasten hebben al een eerste ronde van het buffet achter de kiezen. De energie en vrolijkheid spat ervan af!

De cheque met het eindbedrag is overhandigd aan Bertjan en Gonny. Het totale eindbedrag bleek nog hoger: Ruim € 3100,-

Foto: Leerlingen aan tafel