Zoek
Sluit dit zoekvak.

Plantenbieb in Jessehof

Primeur in Delft: plantenbieb van Gerard

Op dinsdag 9 november heeft Gerard Kinds officieel zijn plantenbieb geopend. De plantenbieb is een kast vol met jonge plantjes. Omdat Gerard veel vrije tijd heeft, kwam hij op het idee om een plantenbieb te beginnen. Zo wil hij helpen om de huizen groener te maken. De oudste bezoeker van de Jessehof, Miep krijgt de eerste kans om een plantje uit zijn plantenbieb te kiezen. Daarna nodigt Gerard de andere bezoekers van de Jessehof uit om een stekje uit zijn plantenbieb mee naar huis te nemen. Meerdere bezoekers lopen naar Gerards plantenbieb en kiezen een plantje uit om mee te nemen. Ook vraagt hij de bezoekers om planten te brengen, die hij eventueel kan scheuren, zodat er een nieuwe plant kan groeien.

Gerard kreeg het idee toen hij bij een kennis was, die veel planten had. Dat vond hij zo mooi, dat hij stekjes had gekregen. Nu wil Gerard meer stekjes maken en in de Jessehof uitdelen. ‘Maar’, zo zegt Gerard, ‘de natuur doet alles op haar eigen tempo. Dus soms moet je weer een poosje wachten’.

Wil je een stekje komen uitzoeken? Welkom in de Jessehof tijdens de openingstijden: maandag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur, dinsdag, donderdag en zaterdag van 10.00 – 13.00 uur. Vanwege corona dragen we mondkapjes bij binnenkomst en wordt er op afstand van elkaar gezeten. Zo zijn er maximaal 12 bezoekers welkom.

 

Gerard opent de plantenbieb. Foto: Joyce Williams