Zoek
Sluit dit zoekvak.

NIEUWE EXPOSITIES IN JESSEHOF SEPT/OKT 2016

7649_1212023952149716_4068047803404807385_n

Vanaf 19 september tot en met 19 november zijn er twee exposities te bezichtigen in de Jessehof.

Beide exposities zijn van bezoekers van de Jessehof. Reinier de Jonge exposeert met keramiek en met plezier vertelt hij daarover: “ik mag graag mijn inspiratie opdoen in mijn omgeving, op de markt, bij een tentoonstelling, in de trein. Zo krijg ik ideeën over wat ik kan maken”. Hij vindt het boeiend om met glazuren uit te proberen hoe de kleuren worden. Zo kan hij zich helemaal uitleven. Reinier heeft zich helemaal zelf ontwikkeld op dit gebied. Hij geniet hier van en hij is ook zeker van plan naar het museum Beelden aan Zee te gaan, waar vanaf 13 oktober beelden van Picasso te zien zijn.

De andere expositie is van Arsevin Mikail. Van hem hangen 13 prachtige schilderijen in de Jessehof. Arsevin komt uit Syrië, 10 jaar geleden is hij naar Nederland gekomen. Arsevin is Koerd en hij vertelt dat hij al in Syrië begonnen is met schilderen, o.a. aan het instituut voor kunst in Hasaka, later ook in Damascus. Daar heeft hij al geëxposeerd. Hij is door het regiem toen opgepakt, omdat hij teveel de kleuren van de Koerdische vlag: geel, wit, groen en rood in zijn schilderijen verwerkte. De geheime politie was overal. Arsevin is daarna via Libanon en Griekenland gevlucht naar Nederland. Toen was hier nog niet duidelijk hoe streng het regiem van Assad was.

Arsevin verwerkt vaak een ‘oog’ in zijn schilderijen. Hij vertelt: het oog praat ook, mensen kijken niet met dezelfde ogen. Mensen met een boos hart, zien andere dingen. Als je mensen in de ogen kijkt, weet je hoe ze denken”. Arsevin komt graag in de Jessehof: het is een rustige plek, het beste ‘oog’ van het centrum van Delft.

De beide exposities zijn te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Jessehof, Burgwal 50.