Search
Close this search box.

Mooie opbrengst Kerst Volkszang voor de Jessehof

Op 22 december vond in een afgeladen Maria van Jessekerk voor de 18e maal de Kerst Volkszang plaats.

De Kerst Volkszang is geïnspireerd op de Volkszang die jaren daarvoor op de Markt werd georganiseerd door Pierre van Hauwe. Sinds 2009 is de presentatie in handen van Gregor Bak. De muzikale ondersteuning komt voor rekening van de koren van de Maria van Jessekerk o.l.v. dirigent/ organist Petra Veenswijk. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen vanuit het Delftse bedrijfsleven.

Maar bovenal is het een Volkszang en iedereen zong ook deze keer dan weer uit volle borst mee met kerstklassiekers als ‘Midden in de winternacht en De Herdertjes lagen bij nachte.’ Het was, voor de eerste keer weer na de coronajaren, een feest van herkenning

Als vanouds vond ook een inzameling plaats voor een bijzonder doel. Deze keer ging het om diaconaal centrum de Jessehof. Een gastvrije plek in het centrum van Delft waar iedereen die dat nodig heeft binnen kan lopen voor een kop koffie, een praatje en bemoediging.

De banden tussen de Delftse parochie en deze liefdevolle plek in het centrum van de stad zijn van oudsher sterk. Ooit waren we betrokken bij de oprichting. En nog steeds zijn verschillende vrijwilligers er actief en zijn veel van de bezoekers te gast bij de maandelijkse maaltijdvieringen.

Onder het motto ‘Laat het voor iedereen Kerstmis zijn’ gingen we voor de Jessehof met de collecteschaal de kerk rond. Dit leidde tot een opbrengst van € 2.600. Heel veel dank voor iedereen die heeft bijgedragen.

RK Stadsdiaken Melchior Kerklaan

Zie ook het bericht in Delft op Zondag

Foto: Melchior Kerklaan overhandigd de cheque aan de Jessehof. (copyright Johan G Willems)