Zoek
Sluit dit zoekvak.

Interkerkelijk vrouwen netwerk Delft

Het is wel bekend dat eenzaamheid een belangrijk probleem is in ons land. Vaak denken we dan aan oudere of gescheiden mensen. Een minder bekende groep mensen die zich soms alleen voelt zijn alleenstaande jonge vrouwe. Zij missen het bijna vanzelf sprekende sociale netwerk van schoonfamilie en collega’s van partner. Ze missen ook de contacten van jonge moeders met andere moeders, school etc.

In Nederland zijn 2,7 miljoen mensen alleenstaand, van wie iets meer dan de helft vrouw is. Deze steeds groter wordende groep alleenstaanden moet zelf een eigen netwerk opbouwen. Dat is best moeilijk. Het is lastig om na een dag werken, de energie op de brengen om alleen een terrasje pakken, uit eten te gaan of naar de film of een museum.

Het gaat niet om zo-maar-contact, het gaat om verbinding. Een vast patroon van contacten. Iedereen heeft verbinding nodig met anderen, omdat dat gezond voor je is. En daar komt voor singles een lastig punt. Verbinding maken is op zich al iets dat niet voor iedereen vanzelfsprekend gaat, een patroon van verbinding, regelmaat in je contacten, dat is net ietsje lastiger.

Omdat wij regelmatig contact hebben met jonge vrouwen (25-45 jaar) die alleenstaand zijn en moeite hebben om een prettig en veilig sociaal netwerk op te bouwen, wil de Jessehof een vrouwen-netwerk gaan faciliteren om elkaar te ontmoeten en vooral om leuke dingen met elkaar te doen. Als groep of met twee of drie mensen met dezelfde interesses. Het gaat om het opbouwen van een netwerk om eventueel gezellig iets te gaan doen en bij elkaar op de koffie te gaan. Vanuit de Jessehof zijn we van plan om een ontmoetingsavond te organiseren: gezelligheid en ontmoeting.

Daarna willen we met de vrouwen verder kijken hoe we hen kunnen ondersteunen.

De Jessehof werkt vanuit een christelijke achtergrond. Dat betekent echter niet dat we er alleen zijn voor christelijke jonge vrouwen. Iedereen is van harte welkom.

Heb je als jonge alleenstaande vrouw behoefte aan contacten met andere jonge vrouwen of kent u jonge vrouwen die daar mogelijk behoefte aan hebben, neem dan even contact op met Anita van Velzen

via: info@Jessehof.nl