Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inflatiemaaltijden Jessehof

De inflatie is in dertig jaar niet zo hoog geweest. De hogere prijzen voor olie, gas en elektra vormen vijftig procent van de recente stijging. Deze problemen worden door de bezoekers van de Jessehof sterk gevoeld. Zij hadden al geen marges. In de Jessehof klagen veel bezoekers dat ze hun boodschappen nauwelijks meer kunnen betalen. Verse groente en fruit zitten zelden in hun boodschappenmandje.

Al jaren organiseren vrijwilligers eenmaal per maand een maaltijd in de Jessehof. Die was vooral gericht op samen gezellig eten. Momenteel is gezelligheid niet meer voldoende. We willen graag dat de bezoekers eenmaal per week een gezonde warme maaltijd krijgen .Naast de maandelijkse maaltijd van Tafelgenoten willen we inzetten op afwisselend een maaltijdsoep die op maandag wordt aangeboden en een extra maaltijd op vrijdag. Dit is een eenvoudige hoofdmaaltijd die net als de soep gratis wordt aangeboden.

De maandelijkse sequentie is dan:

  • Week 1 dinsdag:  Soep
  • Week 2 vrijdag:  Tafelgenoten
  • Week 3 dinsdag:  Soep
  • Week 4 vrijdag: Inflatiemaaltijd

 

Zowel de soep, de maaltijden en de afwas worden gezamenlijk verzorgd door vrijwilligers en bezoekers. Hiervoor hebben wij veel mensen nodig. Wie wil er een keer soep maken, een maaltijd koken of serveren? Liggen je talenten elders, het is ook mogelijk om een maaltijd te sponsoren