Search
Close this search box.

Expositie Jessehof Nov/Dec 2016

 

 

 

no-1 no-2

Expositie in de Jessehof

Op dinsdag 22 november is in de Jessehof de expositie van Anne Mathu geopend.

De expositie bestaat uit pastelwerkstukken, die ze al een poosje geleden heeft gemaakt. De natuur was hierbij haar inspiratie. Het werken met pastelkrijt omschrijft Anne als ‘boetseren met kleur, getover met kleur’. In de kleuren ontdekt ze de figuren en vormen, zodat er vanzelf een voorstelling ontstaat.

“Schilderen is de rijkdom van mijn leven., ik speel met kleur. In dat spel met kleuren en vlekken ontstaan de vormen vanzelf. En daar word ik heel gelukkig van”. Enthousiast vertelt Anne Mathu over wat haar inspireert bij het maken van haar werkstukken.

In 1996 is Anne begonnen aan de Vrije Akademie in Den Haag met het maken van wandkleden. Stoffen verven, wandkleden maken. Daarna heeft ze iemand ontmoet, die bij haar het kraantje van de inspiratie voor schilderen heeft geopend. Zelf noemt ze het ‘kliederen met kleur’, spelen met kleur en sindsdien is ze niet meer gestopt.

Iedereen is welkom haar expositie in de Jessehof te komen bezichtingen tijdens de openingstijden van de Jessehof: zondag, maandag en vrijdag van 14.00-17.00 uur en dinsdag, donderdag en zaterdag van 10.00 – 13.00 uur. Voor meer informatie over de Jessehof: www.jessehof.nl.