Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eerste 3 weken Jessehof

Op zaterdag 21 januari heeft burgemeester Verkerk onder grote belangstelling het interkerkelijk diaconaal centrum De Jessehof geopend.
De dinsdagochtend erna gingen de deuren voor het eerst open voor bezoekers. Zouden na alle aandacht in de pers mensen nu ook over de drempel van de Jessehof komen? De eerste ochtend waren er meteen 15 gasten. En in de weken erna gemiddeld 17 per ochtend. Het is een mooie start van het centrum.

De bezoekers

De bezoekers zijn tot nu toe vooral ouderen. Het aantal mannen en vrouwen gaat gelijk op. Sommigen komen om de krant te lezen, anderen voor een kopje koffie met gezelligheid. Een aantal is al een vaste klant geworden. Een deel van de bezoekers komt uit de appartementen boven de Jessehof. Nog niet alle beoogde doelgroepen zijn al bereikt met publiciteit. We hopen op verdere groei van het bezoekersaantal, maar het begin is er.

Erwtensoep en biljart

In de week dat het koud was hebben we erwtensoep aangeboden. De soep viel in goede aarde (en magen). De week erna kwam er iemand speciaal vragen naar erwtensoep. Er staat ook een biljarttafel in het centrum en een aantal mensen heeft enthousiast de keu in handen genomen en een potje gespeeld. Wie even rust wil kan een krant of tijdschrift lezen of naar het stiltecentrum gaan. Voor kinderen is er in het centrum speelgoed aanwezig.

Vrijwilligers

Elke ochtend zijn er drie vrijwilligers aanwezig en een coördinator. Op twee ochtenden is dat de betaalde coördinator Anita van Velzen en op de andere ochtend een pastor. De vrijwilligers hebben hun taak als gastheer of gastvrouw met enthousiasme opgepakt. Sommige vrijwilligers komen ook langs als ze geen dienst hebben. Voor de huidige openstelling zijn er voldoende vrijwilligers.

Groeimodel

De Jessehof is op het moment drie ochtenden per week geopend, op dinsdag, donderdag en zaterdag. Als het hiermee goed draait, is het de bedoeling om op meer momenten open te gaan. In de toekomst hopen we ook activiteiten aan te bieden, zoals een wekelijkse warme maaltijd. Bij activiteiten kijken we naar wat aansluit bij de bezoekers. We zien het centrum als een geleidelijk groeimodel. De mooie zaal op een prachtplek in Delft biedt mogelijkheden genoeg.