Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Jessehof is al een maand weer open

Een maand geleden gingen de deuren van de Jessehof weer open voor bezoekers. Daar ging een heel proces aan vooraf. Want midden in een lockdown open gaan, terwijl alle horeca en winkels dicht zijn, dat doe je niet zomaar!

We hebben een set strenge regels opgesteld en alles tot in de puntjes voorbereid om te zorgen dat zowel bezoekers als vrijwilligers veilig en zo prettig mogelijk in de Jessehof kunnen verblijven.

En gelukkig blijkt het, ondanks de beperkingen, heel fijn om weer samen te kunnen komen. Natuurlijk bruist het minder dan onder normale omstandigheden. Voordat corona ons leven binnenkwam, waren er op drukke dagen meer dan 60 bezoekers binnen en werd er gekaart, gebiljart, gitaar gespeeld, gegeten en gezongen. Die tijd missen we allemaal en we hopen dat die snel weer terugkomt.

Tegelijk zijn we blij dat we toch een plek kunnen bieden waar mensen andere mensen kunnen treffen voor een praatje en een warme kop koffie. De bezoekers zijn daar ook dankbaar voor en waarderen erg dat we hen deze mogelijkheid bieden. Iedereen is ervan doordrongen dat we de regels moeten volgen en handhaven om te voorkomen dat de Jessehof weer dicht zou moeten en, erger nog, een boete zou krijgen.

We letten op alles! De pennen worden na het invullen van de gezondheidsverklaring ontsmet en de toiletten na ieder bezoek grondig schoongemaakt. Dit alles vraagt extra alertheid en tomeloze inzet van onze vrijwilligers en we zijn ze daar erg dankbaar voor.

Tijdens elke opening is er ook een pastor aanwezig voor de nodige pastorale begeleiding. We hebben daar een speciale hoek van de zaal voor ingericht. Hier wordt dankbaar gebruik van gemaakt.

Al met al kijken we met een tevreden gevoel terug op de afgelopen maand en gaan we ervan uit dat we op deze manier door kunnen totdat we de teugels weer kunnen laten vieren.

Tot die tijd, houd moed!