Search
Close this search box.

Burgemeester van Bijsterveldt opent expositie in de Jessehof

Burgmeester opent expositie in Jessehof. Foto Joyce Williams. 

 

Op donderdag 25 november verwelkomde Bertjan Bosselaar, vrijwilliger in de Jessehof, burgemeester van Bijsterveldt in het inloopcentrum de Jessehof. Zij was daar om de expositie van Henk Molenaar te openen.

Het initiatief voor deze expositie lag bij Trudy, die haar overleden man op deze manier wilde eren. Zij had ook persoonlijk de burgemeester uitgenodigd voor de opening.

De expositie betreft vooral abstracte werken van Henk Molenaar, met de thema’s ‘Engelen en kathedraalramen’. Trudy sprak eerst over het werk van haar man en de betekenis van Engelen voor hem: ‘Wie gelooft er niet in engelen? Het engeltje op je schouder. Een beschermengel nodig hebben. De vrijwilligers van de Jessehof hebben engelengeduld. Iedereen ontmoet weleens een reddende engel’.

Daarna sprak de burgemeester. Ze memoreerde dat ze jaren geleden al een bezoek had gebracht aan het atelier van Henk Molenaar en hoe indrukwekkend ze dit vond. Molenaar was een bekende Delftse kunstenaar, die meerdere tentoonstellingen heeft gehad in Delft, onder andere in het World Art Centre en in de Prinsenhof. De burgemeester sprak ook haar waardering uit voor Trudy, die altijd naast haar man heeft gestaan. Trudy vulde aan: ‘We waren een maatschap’.

Tenslotte opende de burgemeester officieel de expositie. Daarna nam ze uitgebreid de tijd om de werken van Henk Molenaar te bekijken. Tussendoor sprak ze gezellig met meerdere bezoekers in de Jessehof, die genoten van haar warme aandacht.

De expositie is te bezichtigen tot 1 februari tijdens de openingstijden van de Jessehof: maandag- en vrijdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur, dinsdag- , donderdag-, en zaterdagmorgen van 10.00 – 13.00 uur.