Zoek
Sluit dit zoekvak.

Brief van het bestuur

Delft, 31 oktober 2020

Helaas is de Jessehof vanwege de corona al weer enkele weken gesloten. Ook schenken we deze periode geen koffie-to-go. Het bestuur van de Jessehof heeft dit moeilijke besluit om verschillende redenen moeten nemen.

Vlak voor de tweede coronagolf (op 9 oktober 2020) kregen wij bezoek van de handhavers van de gemeente. Zij constateerden dat de Jessehof zich niet (voldoende) aan de corona-regels hield.

Binnen zaten de mensen te dicht bij elkaar. De hygiënische middelen voldeden niet. Niet iedereen die liep, droeg een mondkapje. En mensen die buiten koffie kregen, gingen daar niet mee weg (to go) maar bleven op een kluitje hangen. De anderhalvemeterregel werd in de Jessehof onvoldoende nageleefd.

Onze vrijwilligers hebben wel erg hun best gedaan om de inloop volgens de regels gaande te houden. Toch zijn we ernstig aangesproken op de gezondheidsrisico’s die bezoekers, vrijwilligers en medewerkers liepen. We kregen een oranje kaart. De volgende keer dat wij “betrapt” zouden worden op het overtreden van de regels, zou de overheid de Jessehof sluiten en zouden we een boete kunnen krijgen van 4000 euro.

Het bestuur van de Jessehof is erg teleurgesteld, juist omdat wij dachten goede afspraken gemaakt te hebben om de coronaregels te volgen. Die afspraken waren gemaakt voor de veiligheid van onze medewerkers, vrijwilligers en bezoekers. Dat ze onvoldoende zijn nagekomen en dat wij nu extra in de gaten gehouden worden op het moment dat wij weer open kunnen gaan, vinden wij ontzettend jammer en vervelend.

De situatie is nu zo, dat wij eerst een aantal maatregelen moeten nemen, voordat wij de Jessehof weer open kunnen stellen. Daar zijn wij mee begonnen. De komende weken zal bijvoorbeeld de helft van de stoelen weggehaald worden en zal het ventilatiesysteem verbeterd worden.

Daarnaast vindt toevallig in november een kleine verbouwing plaats. Er wordt in de Jessehof een toilet voor mindervalide mensen geplaatst. Het is zeker dat we, totdat deze verbouwing achter de rug is, dicht moeten blijven.

We proberen met onze bezoekers telefonisch contact te houden en hen op de een of andere manier te helpen door deze moeilijke tijd heen te komen.

We hopen dat we dit bericht een beetje duidelijkheid heb gegeven over de huidige situatie van de Jessehof. Zodra we in staat zijn om de Jessehof weer veilig te openen openen, zullen we dit onder andere via deze website laten weten.

Bestuur, medewerkers en vrijwilligers wensen eenieder een goede gezondheid en tot ziens.

Saskia Bolten

Voorzitter Jessehof