Zoek
Sluit dit zoekvak.

9 jaar Jessehof

Jessehof na 9 jaar nog ‘in bloei’

Donderdag 21 januari vierde de Jessehof haar 9e verjaardag. Op gepaste afstand kreeg iedere bezoeker en vrijwilliger op die dag een roos uitgereikt. Dit was de enige mogelijkheid om stil te staan bij dit feestelijke moment.

In voorgaande jaren was er altijd een feestje, voor bezoekers, vrijwilligers en bestuurders. Helaas dit jaar niet, maar de aanwezige bezoekers zijn blij dat ze toch even langs kunnen komen in de Jessehof. Men moet zich aanmelden, iedereen wordt geregistreerd, bij de deur wordt naar de gezondheid gevraagd, binnen wordt een formuliertje over de gezondheid ingevuld.

Marga, de vrijwilligster: ‘we zijn vanaf 11 januari weer open, met heel veel regels en beperkingen. Maar mensen begrijpen en respecteren het. En ze weten ons weer te vinden, de telefoon gaat regelmatig’. Enkele bezoekers: ‘Ik kan niet zo goed alleen zijn thuis, ik ben blij dat ik hier even terecht kan’, en ‘ik ben een buitenmens, ik moet er elke dag even uit’. Gemiddeld komen er zo’n 10 – 12 mensen per keer, het toegestane aantal bezoekers gezien de grootte van de ruimte.

De Jessehof is 3 keer per week open: maandag van 14.00 – 15.30 uur, donderdag van 10.00 – 11.30 uur en zaterdag van 10.00 – 11.30 uur. Op die tijden kan er ook gebeld worden om te reserveren: 015 – 8871539. Ook kan aan de deur een afspraak gemaakt worden voor de volgende dag.