Zoek
Sluit dit zoekvak.

Expositie van Henk Molenaar in de Jessehof

Vanaf 8 oktober is er een nieuwe expositie in de Jessehof. Er zijn tien grote schilderijen van wijlen Henk Molenaar te bezichtigen. Zijn vrouw Trudy is blij dat ze als een ode aan haar overleden man nogmaals de kans krijgt werken van hem exposeren.

Henk Molenaar is als tekenaar begonnen. Als kind wilde hij al kunstenaar worden, zo vertelde hij dit later aan zijn vrouw Trudy. Ooit was er op de basisschool een kunstenaar geweest die al wat in hem had gezien. Dat is een prachtige ervaring voor een kind. Eerst is hij begonnen met schilderen bij de Porceleyne Fles. Maar na 17 jaar is hij daar op hun trouwdag abrupt mee opgehouden en zijn eigen kwaliteiten gaan ontwikkelen. Volgens Trudy begon hij met het tekenen van de rauwe randen van Delft: een zigeunerkampje of afbraak van een buurtje. Ook het schilderen van de zee had zijn passie. Trudy’s man heeft zich breed ontwikkeld en meerdere technieken uitgeprobeerd: tekenen, schilderen, etsen, aquarelleren. Haar man heeft meerdere keren in het Prinsenhof geëxposeerd.

Trudy heeft altijd naast haar man gestaan en zijn passie voor schilderen gesteund. Door de expositie in de Jessehof wil ze hem nogmaals eren. De schilderijen zijn te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Jessehof: zondag van 14.00-16.00 uur, maandag en vrijdag van 14.00 – 17.00 uur en dinsdag en zaterdag van 10.00- 13.00 uur.